Banner BOS

Hilversumse talentenjacht

HSUM-ON-STAGE-glow2

Publieksprijs - 15 t/m 21 april

GEEF-JE-STEM-glow2

Finaleshow - 25 april

KAART-VERKOOP-glow2

Hilversum On Stage

In april 2014 zal onder de noemer Hilversum On Stage een groots opgezette lokale talentenshow plaatsvinden in Theater Gooiland. Iedereen van 8 tot 80 jaar kan meedoen aan de auditieronde in het Hilversumse theater. De 9 beste kandidaten treden vrijdagavond 25 april op tijdens een grote, wervelende show.

Hilversum On Stage
De talentenjacht wordt georganiseerd ten behoeve van al het amateurtalent van Hilversum en het gehele Hilversumse publiek, jong en oud. Met Hilversum On Stage hopen de initiatiefnemers een boost te geven aan lokale, culturele activiteiten. Theater Gooiland wil met Hilversum On Stage een professioneel podium bieden aan lokale amateurtalenten en stimuleert de kruisbestuiving tussen Hilversumse amateurs en professionals.

Audities & show
Op zondag 13 april 2014 vindt de auditieronde plaats waarin iedereen van 8 tot 80 jaar zijn of haar talent aan een professionele jury kan vertonen. De jury bestaat uit Sipke Jan Bousema, Desray en Peter Lusse. Tijdens de auditiedag doen lokale zangers, dansers, bands, operazangeressen, goochelaars, musici etc. hun optreden in Theater Gooiland. De zaal is deze dag geopend voor enthousiast publiek en fans. Op die dag kun je aan de kassa een polsbandje (€ 4,00) kopen waarmee je de hele dag in- en uit kan lopen.

Na juryoverleg worden 's avonds de 8 beste acts bekend gemaakt. De 9e 'winnende' act wordt bepaald door het publiek middels een week lang online stemmen op zijn favoriete kandidaat. 
Twee weken later, vrijdag 25 april, treden vanaf 19:30 uur de 9 beste, leukste en mooiste acts op. Deze glamour showavond wordt geopend en afgesloten door de H’sum On Stage Band; een gelegenheidsformatie van Hilversumse beroepsmuzikanten. De winnende acts treden afwisselend op met de professionele theatergroep Jeans, die zal schitteren met een live band. De avond wordt gepresenteerd door Peter Lusse en Kevin van den Berg.

Talentvolle Hilversummers tussen de 8 en 80 jaar kunnen zich van 10 maart t/m 10 april aanmelden voor de audities via www.hsumonstage.nl.

Culturele organisaties
Om de winnende acts na de audities nog extra kneepjes uit het vak bij te brengen, worden zij gecoacht. De kandidaten worden in aanloop naar de voorstelling bijgestaan door professionele lokale artiesten en docenten van lokale culturele organisaties. Vrijdagavond 21 februari werd de kick-off bijeenkomst gehouden voor alle lokale culturele instanties. Zij zullen naast de coaching en de H'sum On Stage Band ook een rol vervullen in de aanloop naar het evenement.

De Hilversumse talentenjacht is gebaseerd op Baarn On Stage, dat in 2013 in het Baarnse Theater de Speeldoos een succesvolle editie beleefde.

Twitter

Social Media

Facebook-rood    Twitter-rood    Youtube-rood
{noembedvideo}

Contact

Projectleider:
Wendy Bosman

Producent:
Kevin van den Berg
(06)  15 46 39 95

[City] On Stage is een concept van:
Stichting de CultuurContainer
www.cultuurcontainer.nl